När du kämpar sig till sin egen gräns, när kroppen och själen säger stopp.
När pengar går före hälsan.
När varningslamporna blinkar och lösningen blir att tejpa över dem.
När du trots tidiga mornar och sena kvällar inte får tiden att räcka till.
När du VET att du går fel väg men ändå fortsätter.

Jag har idag äntligen tagit mig i kragen och gått ner i tid. Jag ska nu plocka bort tejpen från varningslamporna och faktiskt laga felen i maskineriet. Jag har oroat mig ekonomiskt om än jag innerst inne vetat att problemet inte sitter där. Jag har gruvat mig för att ta upp det med min arbetsledare i rädsla av att vara för krävande och till besvär (och då kan jag tillägga att det inte är min underbara arbetsledares fel). Jag är en sån där människa med hög sjuknärvaro kan man säga...jag går på jobbet JÄMT!
Jag har arbetat stenhårt på jobbet, med studierna, med hästarna och tiden som blivit över har gått till hundarna och bygget hemma... behöver jag säga att jag varit en ganska irriterad och frånvarande sambo och att min kära pojkvän varit anställd som hushållerska och allt-i-allo?
Jag har haft så mycket gråt i kroppen på sista tiden men inte kunnat få ur mig känslorna. Jag har dessutom vetat att väggen närmat sig med stormsteg, jag har ju hört och känt varningarna men ändå inte dragit i nödbromsen.

Igår kom jag hem hängig efter en dag på jobbet med en bråkig förkylning. Jag borde ha lagt mig ner, vilat och bara gjort det absolut nödvändigaste. Istället kom jag hem, lagade mat, pluggade, åkte till stallet, började renovera hagen, städade stallet och gick med hundarna. VARFÖR?!!
Jag har inte riktigt tillit till att livet går bra när jag vågar släppa taget, jag tror att jag måste slita ihjäl mig för att få allt att gå runt.

Idag släppte jag äntligen taget, att gå ner i tid på jobbet känns helt helt underbart. Jag känner mig så otroligt lättad. Nu ska jag renoveras, nu ska livsgnistan få komma tillbaka och jag ska ta tag i alla problem jag samlat på hög.
Halleluja!

 

 

1 kommentarer

Johanna

23 Sep 2015 13:03

Jag har känt lite samma...men inte riktigt råd just nu att gå ner i tid...hästarna kostar multum just nu.

Svar: Tänk om vi ändå hade varit intresserade av schack istället!! ;)
Victoria

Kommentera

Publiceras ej