Jag har ju länge haft problem med Gymir...som alla som följt mig länge vet.
Gymir har ju haft NOLL framåtbjudning och väldigt snubblig. Jag fick en stark känsla av att något var fel i slutet av förra sommaren så vi åkte då till veterinären. Gymir blev röntgad och undersökt men veterinären sa att han var frisk. Veterinären sa att det skulle bli bra ifall han bantades (han var väldigt fet vilket jag var väl medveten om) och fick gå mycket i terräng, gå över bommar och klättra. Sagt och gjort, vi fortsatte att kämpa med detta hela vintern.

Nu sedan han gått ner i vikt blev bjudningen aaaaaningen bättre, vi tog oss ju i allafall saaaaakta framåt. Efter en stund slutade snubblandet men han började istället knacka hov (att bakhoven tar i framhoven så skorna knackar när de möts). Jag visade min instruktör en film på honom nu och hon såg direkt att detta var problemet till hans framåtbjudningsproblem. Förr hade han så nära mellan fram och bakhovar att han klev sig själv och då snubblade, nu hade han liksom lärt sig att rycka bort framhovarna i sista sekund men knackade då istället.

Vart vill jag då komma?
Jo, Gymir mår så hemskt dåligt av det här..varje gång det knackar ser jag förtvivlan och uppgivenhet i hans ögon, men snälla Gymir säger inte till, gör ingenting...han bara fortsätter snällt framåt men bromsar för att slippa obehaget. Min busiga och glada Gymir är liksom borta, han är så paralyserad av rädslan att kliva på sig själv att det gör ont i hjärtat att se honom..

Vi står i ett moment 22
Gymir kan nå dessa problem i nästa kurs, rakriktningskursen (yeeeiiijjj)...problemet är bara att för att hantera den kursen måste han klara bogkursen (enkelt, bara att fixa det!...)
Problemet med detta är att han inte klarar bogkursen för att han blir så rädd för sina bakhovar att han liksom sänker manken, och drar in halsen mellan bogbladen istället för att söka fram halsen och pannan och genom det höja manken, vilket är ett av målen i bogkursen..

Älskade snälla Gymir, jag vill att du ska vara glad..jag känner en enorm förtvivlan..
 

1 kommentarer

Linda

27 Sep 2015 20:56

Har du kollat med en kiropraktor? Det låter ju som att något är fel och lite liknande det min har, hon får lite samma symptom som din och hon har problem med ländryggen och SI leden.
Hon behöver hjälp av våran kiroprator utbildade veterinär 2-3 gånger per år för att hållas bra i kroppen.

Svar: Japp, utan resultat.. funderar på att kontakta en kraniosakralterapeut och se om det kan ge något. Ska även ta hjälp av hovslagaren.
problem i si-leden är det inte ☺
Victoria

Kommentera

Publiceras ej