Jag håller på att bli fullständigt galen på att inte kunna motionera Gymir utan sällskap!
Sofia och jag krockar nästan hela tiden med våra jobbtider, det är ju skitjobbigt att hela tiden vara beroende av någon annan och jag älskar ju dessutom att rida ut ensam.

Jag har börjat sikta mot ett nytt mål efter att ha tittat på en dressyrtävling i helgen. Mitt mål är att komma ut på tävlingsbanan igen. Inte med mål att vinna utan med mål att dela mjuk och hästvänlig ridning, visa en glad häst med svingade rygg, starka bakben och en panna som söker sig framåt (alltså inte en nos som dras inåt, det är två skilda saker).
Tyvärr så brukar domaren då skriva "öppen form" och ge låga poäng.
Domarna missar de svankande ryggarna, de stumma stegen, oroliga hästmunnar, roterade ryggrader och lansmärket framför manken som visar på en falsk form. Det är synd!
Vad är det egentligen vi kräver av en häst i lätt klass och varför har folk så bråttom med alla resultat? Kan man inte dessutom se att hästarna bedöms utifrån en halvblodsmall? Alla hästar har olika mallar och kan alltså inte dömas utifrån dagens dressyrmall. Har man en häst med andra förutsättningar bör man inte pressa in sin häst i halvblodsmallen! Rid din häst i sin mall och låt hästen vara glad, bra eller dåliga poäng, vad spelar det för roll när din häst mår fysiskt och psykiskt bra?

Jag tänker vara ändringen jag vill se i världen!
Vi får se med vilken häst, det är inget som skulle göra Gymir glad och det är ju för mig det viktigaste.
Hermann kanske är en dressyrponny!

Kommentera

Publiceras ej