Gymir efter att matte legat med bruten fot. Här var han motionerad och hade stått på bantningsbete hela sommaren och ändå var han helt gräsligt smällfet! Jag fullkomligt avskyr feta hästar, djurplågeri!

Gymir idag, 7månader senare. Första delen av hösten fick han gå på begränsad tillgång på hö och fick istället en del halm och grenar att gnaga på. Testade sedan att ha honom på fri tillgång på hö i slowfeednät och han har fortsatt gå ner! Är så lycklig att han äntligen börjar komma i form! Ska bli kul att se honom utan vinterpälsen.
 
 
 
 
Jaggen en månad efter jag köpt honom. Han var en otroligt välskött och vältränad herre. Hade dock otroligt dålig balans och lansmärke (gropen framför manken). 
6 månader senare. Vi hade bara traskat över stock och sten, klättrat och galopperat MASSOR. 
 
 Detta är ytterligare 1,5år senare (idag). Lansmärket syns endast när han haft täcke som gett punkttryck. Han har haft borrelia och totalt rasat ur så vi utvecklas nu sakta men säkert i rätt riktning. Han är som en ny häst att sitta på, det är så mycket som börjar falla på plats och balansen är kanonbra! Att trava serpentiner var en omöjlighet när jag började rida honom, nu fixar han det utan att luta eller rotera. (Behöver jag säga att det är mycket jobb med en häst som är avlad för trav och som måste skolas om?)
Han står nu lite bredare med benen, relativt parallell dock lite knipt med bakbenen (något att gjort under låååång tid men som sakta blir bättre) och står dessutom med frambenen lite för långt in under sig. Har dessutom aldrig haft så tjock päls som han har i år. Hans man ligger jämnfördelad på båda sidor (började fördela sig ju jämnare i muskulaturen han blev). Har dessutom insett att jag måste kapa hans man, HELST IGÅR...den ser förjävlig ut ;)
 
 
 
 


 

1 kommentarer

Johanna

14 Mar 2015 13:15

Dom ser fina ut!

Kommentera

Publiceras ej