Det är min enda vision och mitt enda mål just nu. Jag försöker skala bort allt som inte tar mig närmare mitt mål!
Jag har dock tänkt en tanke ifall jag lägger fokus på att bli instruktör, vilka elever vill jag skola?

Jag vill ha engagerade elever, elever som brinner för att utvecklas och som vill hästen väl. Mina elever får gärna tävla inom olika grenar, men jag vill att de rider med hästens välmående i fokus.
Jag vill alltså inte ha elever som sågar dem i munnen (även att "lirka" är en form av sågning) för att få dem att "ge efter i nacken", det ger hästen INGENTING positivt.
Jag vill inte ha elever som bums ska hoppa med en häst som inte alls trivs med det. Då jobbar man inte för ett psykiskt välmående hos hästen.
Jag vill inte ha elever som jobbar med överdriven böjning eller som bums ska sitta och dra i innertygeln. Det välkomnar problem i si-leden och ger en sänkt rygg.
Osv.

Man kan rida hästen trevligt och tävla. En korrekt form kommer av att hästen länger överlinjen. Hästens panna ska tänka framåt, det är inte nosen som ska tänka bakåt. Hästen ska tillåtas svinga sin rygg, vinkla sina haser, jobba med sin bukmuskulatur och ta allt i SIN takt. Framförallt travhästar ska ridas med enorm försiktighet, inte vältas runt i det vissa kallar galopp (jag kallar det liggande pass) på volt.

Ibland funderar jag på att bli beridare, men det ger ju inget att rida till en häst när sedan ägaren som inte skolat sin kropp ska hoppa upp igen. Då måste ägaren vara villig att träna och utveckla sitt sätt att rida.

Jag har varit en dålig ryttare tidigare, jag höll också lektioner för mängder av elever och lärde ut samma dåliga ridning som andra lärt mig! FRUKTANSVÄRT!! Och det värsta var att jag fick höra att jag var duktig...ännu värre! Tänk hur många som har sitter i samma sits som jag gjorde men som inte hittar vägen ut!

Jag vill vara instruktören och beridaren som utbildar skickliga ryttare och glada hästar. Jag vill bli uppsökt av ryttare som brinner för sina hästars välmående.