"Hästarna är lösa!"

Ja är inte det smset man drömmer om att få när man snart ska vara på jobbet?
Mina hästar har varit på rymmen en hel del på sistone... först var det pga Croco, jag hade inte ström då (mina hästar skulle tidigare inte ens passerat tråden om den så låg ner på marken. Jag tänkte inte på att Croco kanske inte var likadan.... det fina nordisstoet Smira stod ju dessutom några hundra meter bort och lockade!
Under första rymningen stannade Jaggen kvar i hagen rädd för tråden som han är och det var ju dessutom ologiskt att gå ut på det där stället.

Andra gången hade grabbarna sprängt grinden (förmodligen Croco denna gången också). Då hängde även Jaggen på eftersom detta var ett logiskt ställe att gå ut på.
Jaggen blev hemskt igångjagad av detta, det märktes att det inte hörde till vanligheterna. Efter detta kastade han sig rakt genom grinden när svärmor åkte och hälsade på honom..

Och så nu hände det igen!
Någon av hästarna (förmodligen Jaggen denna gång) hade kastat sig rakt genom grinden, handtaget var i molekyler..

Tjocka täcken, tjocksnö och för låg tråd för sitt..
Imorgon ska vi bygga upp stolparna högra så tråden kommer i huvudhöjd, håll nu tummar och tår att det funkar!

Jag skulle uppskatta att vakna med sms där det står "Hästarna mår prima, vattnet är fyllt, bilen är varm och frukosten står på bordet".....you never know, kanske möts man av det snart istället!

 

2 kommentarer

Ida

04 Feb 2015 22:13

Hahahaha Gymir på denna bild ;D ;D Ser ut som en liten köttbulle!

Svar: Hahahah I KNOW!! Lillräzern ;)
Victoria

Johanna

06 Feb 2015 15:05

Jag vet inte hur ni har det med mat på natten? Ge dem halm annars så har de något att göra, de rymmer ju gärna om de är uttråkade & märker att det går.

Kan ju även vara så att de blir skrämda kanske? Rovdjur? Älg?

Svar: De har fri tillgång på hösilage i slowfeednät ;)Vi upptäckte färska älgspår nu den sista gången men innan har det inte varit något djur men träffade Crocos gamla ägare häromdagen och hon berättade att han tydligen är en "vinterrymmare" ;)
Victoria

Kommentera

Publiceras ej