Att ha mål att bli instruktör med fokus på hästens bästa både på in- och utsidan är inte en lätt uppgift.
Jag bryr mig om ryttaren också men jag vill främst se mig som en talare för hästen, för vem talar för hästen?

Logisk ridning ÄR men är ändå inte någon unik ridning med egen unik gren. Logisk ridning är helt enkelt dressyr (ett ord jag inte gillar att använda eftersom dagens dressyr tyvärr sällan är speciellt medveten). Logisk ridning är dressyr med en högre biomekaniskt medvetenhet, dressyr som formas efter varje individs unika förutsättningar, en dressyr som fokuserar på hållbara, glada och stolta hästar.

Ju mer jag studerar ämnet, lär mig om all biomekanik och studerar små små detaljer jag inte studerat förr så blir allt så.....logiskt! Jag ser på ridning och hästar med nya ögon och jag inser hur enormt stor okunskap det existerar och att detta kommer leda till många trampade tår.

Jag gillar inte att vara personen som kliver folk på tårna men folk tar lätt hästträning otroligt personligt (vilket på sitt vis är fullt förståeligt). Jag dömer ingen, det handlar inte om att folk menar hästen illa, det handlar om okunskap men kunskap är ju något man kan samla på sig om man är villig att testa något annorlunda.

Jag har sett många hästar förvandlas nu, förvandlas till gladare och friskare individer sett ur både ägare och veterinärers perspektiv. Jag har även sett det genom hästens uttryck!

Hästar är på sitt vis lätt, det är människan som är en avancerad varelse.. det är ett tufft ämne att närma sig och jag är medveten om att jag kommer bli både hatad och älskad. Det blir ett stort kliv i min personliga utveckling, ett stort kliv för en tjej som även hon är under utveckling, en tjej som vill hästarnas väl ❤1 kommentarer

Johanna

31 Aug 2015 13:00

Låter hur spännande som helst.

Kommentera

Publiceras ej