Första dagen jag klev in i boxen hos Jaggen, borstade honom och klättrade upp på hans rygg så visste jag direkt att han var MIN häst. Han var inte till salu men två veckor senare stod han på min gård. MIN Jaggen, MIN vägledare, MIN lärare, MIN stolthet. Jag älskar honom något helt enormt!

Nu tar vår tid snart slut...det gör så ont så ont men när man köper en häst tar man också över ett ansvar. Man tar över ett ansvar att LYSSNA på sin häst. Inte på ett ytligt sätt utan djupare.
När han berättade för mig om hur våran tid var slut förra sommaren slog jag det ifrån mig. Jag har under hela året vetat men fortsatt traggla.. vi har kämpat med veterinär, djurkommunikatör, massör och homeopat.

Men någonstans måste jag inse att problemet inte sitter i vare sig smärta eller andra lätta problem. Han är helt enkelt färdig med sin uppgift och gett mig en hel ocean med kunskap.
Ynka 2,5 år, det skulle ju bli 20år...

Hästen lever inte i framtiden, räknar inte dagar, veckor eller år.. de lever NU, och just nu är Jaggen färdig med sin matte. Han verkar veta vad som kommer här näst, vad han möter när han lägger sin fysiska kropp åt sidan.

Tårarna tycks inte ta slut.. Att ta beslutet om att ta bort en till synes frisk häst smärtar helt enormt, men en av läxorna han lärt mig är att följa min intution, min magkänsla.

Jag har aldrig haft en sån här förbindelse med en häst, det gör smärtan bara ännu värre. Att se framför sig hur jag kommer hålla i honom, tillåta någon ge honom en spruta som får honom att falla ihop och sedan gräva ner honom....fy fan....

Jag vet vilka val jag har och jag vet vilket val jag måste ta.

 

3 kommentarer

ingrid

22 Apr 2015 19:18

Usch och fy! Hemska hemska tanke och händelse men klokt beslut. Tänk att vi har de beslutet på oss att ta ifrån en annan deras liv, hemskt beslut att ta! Kramar till dej!!

Svar: Tack Ingrid ❤
Victoria

Mikaela

22 Apr 2015 20:21

❤️❤️❤️

M-ah/Emma

22 Apr 2015 21:16

Det tyngsta beslutet man någonsin måste ta! jätte ledsen för din skull :( styrkekramar till dig <3

Kommentera

Publiceras ej