Det roliga med den här filmen är att det ser ut som att vi bara skrittar, men det gör vi inte. Jag fokuserar på vart han lagt vikten, i vilken framben. Jag ska sedan låtsas att han i det benet lagt en kula, den kulan ska jag be honom plocka upp och lägga mellan sina framben för att sedan sakta rulla bakåt (det steget kommer vi dock inte till i denna film).
Jaggen skrittar genom hela sin kropp, det kan man se genom att titta på hur hans rygg rör sig och framför allt genom att titta på svansen. Man kan se att den rör sig från sida till sida, SÅ ska hästen skritta. Jaggen vickar den dock liite mer åt vänstersida, en snedhet vi långsamt försöker komma åt. Man kan också se hur hans hals tillåts pendla fram och tillbaka.
Jag ska egentligen korta tyglarna på den här filmen men jag ville först träna att kordinera mitt bäcken och mina sittben.

Man kan se att han har ett helt enormt fokus på vad det är jag pysslar med där uppe. Hans öron avslöjar verkligen fokuset.

I slutet av filmen ställer jag mig upp, min rumpa sviiiiiiider! musklerna var totalt slut, trots att det knappt syns att dessa används.

Så lite men så mycket rörelse. Tänk om ryttare fick träna sin kordination så som jag nu har chansen att göra. Det ger så otroligt mycket för både mig och hästen!

2 kommentarer

walkyria

08 Apr 2015 13:32

Härligt vad fina ni är
Bondmoranpaudden.blogg.se

walkyria

08 Apr 2015 13:32

Härligt vad fina ni är
Bondmoranpaudden.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej