Livet skulle vara ofullständigt utan min grabb!
Fick nyligen veta att jag är Gymirs femte ägare....FEMTE!!
Den lilla rackaren fyller ynka fem år i år och jag är hans femte ägare.

Hästar behöver tid att smälta flytt och byte av flock, oftast inte bara dagar och veckor utan ibland månader och år. Det tar tid att hitta sin plats, sin uppgift, hitta dynamiken och känslan i flocken.
Kanske kan det vara därför han beskrivits som "inte den vassaste kniven i lådan" och inte heller varit hemma hos mig. Kanske har han aldrig getts tid att landa och bli trygg i det mest grundläggande?
Det är någonting jag kanske aldrig får veta, det enda vi kan göra är att fortsätta vandra framåt med myrsteg, jag har inget som helst emot myrsteg ♥
"Skulle du kunna skriva om din förra häst Schatz? Hur mår han idag? Står han fortfarande kvar på ridskolan? Är det någon som tränar eller tränar med han? Skulle vara kul att veta(: "

Jag vet inte mycket om Schatz nu, hälsade ju på honom prick ett år efter försäljning och var hjärtekrossad hela vägen hem.
Han står kvar på ridskolan (följer några elever där på ex. instagram). Han verkar vara oootroligt älskad!
Av känslan jag fått så är det en trevlig ridskola som är måna om hästarna. De var INTE intresserade att sälja honom när jag talade med dem senast och jag förstår dem verkligen, han är en pärla!

Mitt hem hade varit fulländat med honom i flocken men jag har lite släppt hoppet om att det ska inträffa. "var sak har sin tid" och kanske behövde jag honom bara just då?

 
 
 
 
Vart jag än tittar ser jag ryttare som drar ner hästens huvud och låser hästens rygg (en gång var jag också en av dem).
Ryttaren sitter i stolsits, pressar ner hälen så långt att benet blir stumt, sitter i knipsits, tittar ner, dunkar den i ryggen, har en hand som arbetar bakåt o.s.v.
Att göra någonting av detta är mänskligt, det är någonting vi alla får jobba på. Men skyll för tusan inte felen som uppstår på hästen!

Hästar "dummar sig inte", de berättar saker för dig!

Igår såg jag lektioner där alla ryttare hade behövt träna sin sits och de som satt på läktarna skrattade när en tjej fick gå på hästen ordentligt med pisken och röt till åt honom när han inte ville vara med. De som satt på läktaren sa "tjänligt åt honom!" "hahaha, det ska han ha det!".
Mitt hjärta grät, det var en sån fruktansvärd syn..

Hästarna kanske vill berätta att de har ont, att du gör fel, att de är osäkra, att de inte förstår vad du menar, att de helt enkelt inte vill.
Måste hästen vilja och vara med? mitt svar är nej.
Vill inte hästen är det på ryttarens ansvar att motivera hästen till att själv vilja.

Hästen börjar tillslut foga sig av våld, men vill vi göra våra hästar till slavar?

Jag kunde inte somna, mina tankar snurrade kring våra fina hästar, vad vi gör mot dem och hur det kunde gå så snett..
Vi sitter på så extremt snälla djur, snällasnälla försök förstå det!