Jag tycker att det är så synd att barnen tappar sin fantasi när de börjar möta "verkligheten". Men ingenting säger ju att verkligheten, livet, världen behöver vara så trångsynt och grått. Vi har så himla många måsten jämt. Vi måste prestera högt inom allt vi håller på med, vi måste diska, laga mat, tvätta, byta lakan, klippa gräsmattan, umgås med alla våra vänner.
Jag brukar försöka prioritera att få in någonting jag gillar varje dag för att få dagarna att kännas mer meningsfulla. Vill jag inte tvätta idag så kan jag ju faktiskt göra det imorgon. Vill jag inte laga mat kanske jag kan unna mig att äta ute trots att det är en tisdag?
Är inte det förnuftigt?

Det som skadar oss människor mest är negativiteten, därför kanske det är bra att vi också får ägna oss åt någonting roligt på dagen, någonting vi älskar :) det är lite hemskt att elever först har skola och sen måste göra läxor när de väl är hemma. Jag var alltid negativ till detta och vantrivdes så fruktansvärt när jag kände att jag inte hade en anledning att kliva upp ur sängen. Negativitet gör att vi presterar sämre och mår sämre. En del människor blir otrevliga och arga vilket leder till att nästa person blir påverkad o.s.v.

Jag sitter och läser Sinnets Magi, har haft en liten paus med läsandet för att verkligen gå igenom övningarna. I boken nämns negativiteten. Man får vara negativ...en stund.. ca.5minuter. Sen bör man tänka på någonting positivt. Det vi går igenom kanske känns meningslöst och jobbigt, men vid dessa tillfällen (trots att det är skitsvårt) kanske vi kan tänka på vad starka vi kommer vara när vi gått igenom det här. Vi kanske kan tänka på allt vi fortfarande kan vara så otroligt glada över.

Ska skriva någon övning någon dag, finns så himla många mentala övningar som faktiskt är heeelt fantastiska!


Tar mig en ensamkväll och njuter av lugnet<3

Chockade kroppen igår med tantgympa ;) shiiit vad jobbig! tittade runt och såg alla som verkade vara hur tränade som helst och själv så var man lite halvt död redan i början. Men börjar man från botten av träningskurvan kan det ju inte bli sämre ;)

När jag kom hem möttes jag av en tom godisskål på vardagsrumsbordet, låg godis över soffan och golvet och all choklad var slut, vem hade ätit upp det om inte Tuffing.. fick mig med andra ord ännu en chock då min hund aldrig tagit någonting från bordet sådär, eller möjligtvis nån gång.
Såg senare med blandade känslor hur tuffing hade spytt upp all choklad över hela sängen... man är glad att hunden mår bra, men kunde han kanske inte lagt pizzan någon annanstans.